LiftApp

LiftApp är en intern app på Toyota Material Handling i Mjölby där alla anställda får ta del av det som händer i företaget.

Toyota Material Handlings huvudkontor i Mjölby har uppåt 3000 anställda. Det är medarbetare i flera olika i tillverkningen, backoffice och inom IT. En aktiv kommunikation med medarbetarna är viktigt för företagskulturen och för att alla ska dela en gemensam vision.

LiftApp är en digitalisering av företagets tidigare interntidning. Den skickades hem till samtliga anställda och gick även att hämta i företagets lobby. Visst, det är en härlig känsla att kunna bläddra i en fysisk tidning. Men det är samtidigt kostsamt, svårt att undersöka vad medarbetarna läser och dessutom en mardröm för bolagets hållbarhetsprofil.

Genom en digitalisering av kommunikationen kan information paketeras på ett effektivt och modernt sätt. Genom LiftApp är det enkelt för alla medarbetare att ta del av innehåll och information finns alltid nära till hands.

Toyota Material Handling kan enkelt publicera nytt innehåll, där de blandar texter, bilder och video. Det finns även tydlig statistik på vilka nyheter och sidor i appen som är mest populära, vilket hjälper företaget att utveckla kommunikation åt rätt håll. Genom digitalisering finns nu möjligheten till interaktion med medarbetare, vilket ökar delaktighet och engagemang.

Dela på sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn