Nest Arkitektur

Logodesign och utveckling av varumärke

Eight hjälpte arkitekter med logodesign och utveckling av varumärke för deras nystartade företag. Resultatet blev Nest Arkitektur.
Nest Arkitekturs logo gjuten i betong
Nest Arkitektur logo i betong

En nystartad arkitektbyrå kontaktade Eight och ville få hjälp av oss med att logodesign och utveckling av varumärke. Deras byrå erbjöd en skandinavisk ren och minimalistisk design och vi tyckte det följde med i vår utveckling av varumärket.

Genom en förstudie med bland annat en workshop undersökte vi allt från ägarnas mål till branschen i stort. Slutligen pitchade vi tre olika förslag på namn och även olika stilar rent visuellt.

Resultatet blev Nest Arkitektur. Ordet Nest får tankarna på ett fågelbo och en idyllisk plats med fin utsikt. Många har någon gång sett ett fågelbo på nära håll och har imponerats av hur välgjort det är. Här blandas många olika naturmaterial och bildar en tät massa som är stabil och står emot både låg kyla och hög värme. Ordet är lätt att uttala, skriva och uttalas lika på både engelska och svenska.

I vår logodesign var det viktigt att fånga essensen av företagets stil på arkitektur. Vi fokuserade därför på minimalistisk design med rena former och naturlig känsla. Symbolen består av två N som beskär varandra och skapar gemensamt ett N i en intressant form. De två bokstäverna är en metafor för de två grundarna som tillsammans driver och utvecklar företaget tillsammans. Symbolen syftar även att få tankarna på byggnader från ett fågelperspektiv. Den enkla formen är lättanvänd och kan samtidigt experimenteras med då vi kan fylla den med olika material och mönster – precis som en byggnad. Vid lanseringen av logotypen tog vi fram en 3D modell där symbolen bestod av betong och kunde användas på hemsidan, sociala medier och även i fysisk form på kontoret.

Vi hjälpte även Nest Arkitektur att designa deras hemsida, där vi kunde applicera det nyutvecklade varumärket. Till en början utvecklade vi en landningssida med med stöd för att sedan byggas ut med kundcase och mer information om företaget.

Dela projekt:

Fler projekt

Webbplats för Online Voices

Online Voices

WordPress-plugin för projektsystem

Widemedia

Hemsida för elekriker

Grebo EL