AMRA Medical

Logodesign och rebrand

Ny grafisk identitet och logodesign för medicinteknikbolaget AMRA Medical som hittar nya marknader med sin produkt.
Uppbyggnad av AMRA Medicals logodesign
Uppbyggnad av AMRA Medicals logodesign

AMRA Medical tog under 2022 fram en ny strategi inom marknaden för kliniker. Deras produkt används genom att analysera MRI-scans för ta fram data och visualisering av inre fett och muskler. Den nya strategi innebar ett fokus på Body Composition Profile (BCP) som är ett värde som kan liknas med en BMI med väldigt hög precision. I samband med detta hjälpte vi på Eight till med en rebrand för att indikera på förändring och varumärkets nya vägval. Detta innebar logodesign, design av hemsida, mallar och allt visuellt som berörde varumärket.

När vi började processen med att designa logo gjorde vi en förstudie där vi tittade på företagets historia, företagets mål och branschen i sin helhet. Här kunde vi hitta olika punkter som var viktiga och vi ville lyfta med in i arbetet med logotypen och även varumärket i sin helhet.

MRI är centralt i allt som AMRA gör och det var viktigt att det fanns en visuell koppling till detta. Vi ville även få med individen då syftet med AMRA’s erbjudande är att förbättra människors hälsa.

AMRA Medicals logodesign består av ett monogram av bokstaven A. Bokstavens trekantsform representerar bolagets tre kärnvärden – Actionable, Trusted och Knowledgable.  Triangeln är beskuren av en minimalistisk visualisering av en MRI där pricken även symboliserar en individ.

Logotypen är lätt att använda och har bra synlighet oavsett storlek. Färgen har vi döpt till AMRA Blue och finns i PMS, CMYK och RGB. Därmed säkerställer vi nyansen i både tryck och digital miljö. Logotypen är ett registrerat varumärke i USA och Europa.

Vi publiceringen av den nya logotypen tog vi fram en lanseringsfilm som presenterar logotypen på ett effektfullt sätt.

Dela projekt:

Fler projekt

Webbplats för Online Voices

Online Voices

Logodesign och utveckling av varumärke

Nest Arkitektur

WordPress-plugin för projektsystem

Widemedia